Регионален бизнес форум в Габрово

Регионален бизнес форум ще се проведе следващата сряда – 25 януари, в ритуалната зала на Община Габрово. По време на събитието фирми от областта ще представят свои иновативни проекти и добри практики, ще бъдат презентирани и възможностите на Технологичния парк към Технически университет – Габрово.

Присъстващите ще бъдат запознати с актуални данни за регионалния икономически профил на Габрово, както и с възможностите за финансиране и сътрудничество на бизнеса през настоящата 2023 г.

Форумът се организира съвместно от Община Габрово, Регионален иновационен център „Амбициозно Габрово“, Габровска търговско-промишлена палата, Областна администрация – Габрово и Техническия университет. Той е част от програмата на новосъздадения екип за сътрудничество в сферата на иновациите „Gabrovo ICT“.

С помощта на тази структура ще се постигне по-добро взаимодействие между компаниите и научно-изследователските организации, ще се осигури експертна подкрепа на бизнеса и ще се повиши капацитетът му за участие в процедури за финансиране и мрежи за партньорство. Целта е в региона да се разработват повече иновативни продукти и да се подобри технологичният трансфер.

Желаещите могат да заявят присъствено участие до 23 януари 2023 г. на ел. поща [email protected].

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *