Слабо българско представяне в Поклюка

Йоханес Тингнес Бьо триумфира в спринта на 10 километра от Светонвата купа по биатлон в Поклюка (Словения). Норвежецът спечели с преднина от 48.1 секунди пред своя по-голям брат Тарей Бьо, въпреки че направи една наказателна обиколка, докато батко му бе безгрешен на рубежа. Тройката допълни още един представител на Норвегия – Стурла Холм Легрейд, който също сгреши веднъж, но загуби цели 55.6 секунди по трасето.

От българите най-напред се класира младият Благой Тодев, който с една грешка в първата си стрелба завърши 61-ви, изоставайки с 3:24.4 минути от победителя Бьо. Точно една секунда раздели българина място в топ 60, което щеше да му позволи да стартира в утрешното преследване на 12.5 километра. Другите двама родни представители в днешното състезание Владимир Илиев и Антон Синапов финишираха съответно 70-ти и 86-ти след като допуснаха четири и два пропуска в своите стрелби.

Със своите шест победи в девет индивидуални старта от началото на сезона Йоханес Бьо води в генералното класиране за Световната купа с общо 689 точки и преднина от 64 пред Легрейд. Трети с пасив от цели 370 пункта е французинът Емилиян Жаклен, който днес завърши чак 64-ти след общо пет наказателни обиколки.

В подреждането в спринта Бьо е начело с максималните 360 точки и аванс от 90 пред Легрейд. Трети с изоставане от 193 е четвъртият от днес Дол.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *