Столична община организира инициатива за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“

Над 100 общински институции се включват в инициативата на Столична община за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“, която стартира на 24 януари 2023 г.

„С осиновяването на куче или коте печелим нов приятел, докато помагаме за намаляване броя на бездомните животни“ – каза Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, по повод началото на кампанията.

Над 100 общински институции, сред които детски градини и училища, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и др., осъмнаха с плакати на опашати приятелчета, търсещи дом. Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

Всеки плакат е със снимка на различен четириног опашатко, а QR код отвежда към историята на животинчето от приют или природозащитна организация и начина за осиновяването му.

Косматковците са от Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“, които си подадоха ръка в името на това повече четириноги опашати приятели да намерят своя постоянен дом.

В рамките на инициативата, всички столични училища и детски градини получиха видеоматериали от Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, които имат за цел да информират децата как да бъдат по-отговорни както към домашните любимци, така и към бездомните животни. Видеоматериалите Отговорна грижа за кучето и Отговорна грижа за котката са достъпни за свободно гледане.

Кампанията се организира от Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и дирекция „Околна среда“, в партньорство с Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“, в съответствие с Плана за действие на Програмата на Столична община за изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България.

В рамките на кампанията организаторите обещават провеждането на много и различни събития.
Повече информация на www.sofia.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *