Студентите на УНСС получават американски дипломи

УНСС и Университетът на Северен Илинойс откриха първата по рода си в България двойна магистърска специалност по бизнес администрация. Двойната магистърска специалност ще се преподава на английски език и е отворена за студенти от България, и от всяка друга страна както в Европа, така и извън нея. Завършилите магистратурата ще получат две дипломи от УНСС и от Northern Illinois University (NIU). Това е първата съвместна работа между български и американски университет.

Програмата е предназначена за студенти със степен бакалавър, които биха искали да имат по-добри възможности за кариера в страната и чужбина чрез усъвършенстване на знанията си във финансите и в области, като дигитализация, екологично и социално управление (ESG), предприемачество, както и да надградят знанията си в областта на финансите, ако са завършили техническа или друга специалност.

Кандидат-магистрите могат да подават документи до 26 януари – електронно чрез сайта на университета, на място в Центъра за прием на документи в УНСС и в Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково.

Разкрити са нови магистърски програми, съобразени с изискванията на бизнеса като „Мултимедийна журналистика“, където кандидатите могат да разчитат да получат актуални знания и практически умения в областта на медиите, медийния пазар и развиване на задълбочени професионални знания в областта на качествената журналистика. Чрез тази програма студентите ще надграждат своите познания и умения за създаване на мултимедийно съдържание за различни медийни платформи; писане и заснемане на визуални истории, работа в цифрова среда и използване на целия инструментариум за журналистически разследвания по отворени източници, достъпни в цифрова среда. Водещи журналисти ще бъдат лектори в програмата.

Дуалните програми на УНСС с международни университети са в специалностите „Mеждународен бизнес с преподаване на английски език”, която е магистърска програма с Университета по международни науки в Рим, и „Mеждународен бизнес и управление с преподаване на английски език” – с Шанхайския университет „Джао Тонг”.

Приемът за всички специалности в образователно-квалификационна степен „магистър“ е с конкурс по документи. За тях може да се кандидатства срещу заплащане.

Магистърските програми са в редовна и дистанционна форма и с различен срок на обучение – два, три и четири семестъра. Предвидена е възможност за учене и работа при всички форми на обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *