Училища зад граница се включват в инициативата „150 урока за Васил Левски в страната и по света“

/КРОСС/ Български училища зад граница се включват в инициативата „150 урока за Васил Левски в страната и по света“. Събитието е посветено на 150-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата и е организирано от СУ „Васил Левски“ в Карлово, съобщават в своята Фейсбук страница от българското училище „АзБуки“ в Рим и Колеферо.

Уроците ще се проведат от 13 до 19 февруари. В инициативата могат да се включат образователни, музейни и културни институции в България и чужбина. Срокът за регистрация е до 10 февруари. Когато събитието започне, всички регистрирани ще получат на електронните си пощи указания как трябва да публикуват своите материали за проведения урок. Те трябва да отговарят на следните изисквания – име на урока, 1 снимка на институцията, 4 снимки от провеждането на урока, видео материал /по желание/ с продължителност до 3 минути, текст до 150 думи.

Местата, където с проведени уроци за Апостола, ще бъдат визуализирани с интерактивна карта. След края на инициативата, всички участници ще се срещнат в Карлово на 18 юли – рождената дата на Васил Левски.

Участие вече са заявили и от училище „Българче“ в Неапол. Учебното заведение организира урок на тема „Левски в детските очи“. Той ще се проведе на 29 януари с участието на представител от Националния музей „Васил Левски“. Събитието започва в 10:30 местно време.

„Ще бъде вълнуващо, защото ще видим, ще чуем, ще знаем повече“, пишат от учебното заведение на страницата си във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *