Българското месо достига за едва 30-40% от потреблението в страната

Некачествено свинско месо от Западна Европа залива пазара у нас. Това предупреждават български производители. Заради недостиг на българско свинско месо, почти всички колбаси по витрините са внос, а качеството на суровината било по-ниско от това на българското,  оказва проверка на „На твоя страна“.

В същото време, цените на месните продукти на щанда тръгват нагоре.

Земеделската реколта – под въпрос заради меката и безснежна зима в Европа

Българското свинско достига за едва 30-40% от потреблението у нас, което се използва основно за прясна консумация. В преработката, при производството на колбаси, се влага предимно суровина от Испания, Франция, Дания, Германия и Белгия.

 

istock
istock

Некачествено свинско месо от Западна Европа залива пазара у нас - ВАРНА  новини

Според свиневъди у нас обаче качеството на вносното месо е по-ниско. В същото време и свиневъди, и преработватели отчитат драстично по-високи разходи – както при производството на месо, така и при производството на колбаси.

Колко повече ще плащаме за мезета и пържоли и какво е качеството на месото – гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *