„Колибрито“ в разпространение от 27 януари

Великолепната италианско-френска драма „Колибрито“ на Франческа Аркибуджи тръгва в регулярно разпространение в България от 27 януари. Филмът е майсторска адаптация на едноименния роман на Сандро Веронези и вече стана обект на възторжени отзиви като част от програмата на Синелибри 2022. Нещо повече, „Колибрито“ оглавяваше боксофис класацията в Италия в продължение на два месеца след премиерата!

„Колибрито“ (Италия, Франция 2022), оригинално заглавие: Il Colibri, 126 мин., драма. Режисьор: Франческа Аркибуджи. Сценаристи: Франческа Аркибуджи, Лаура Паолучи, Франческо Пиколо

Във филма участват: Беренис Бежо, Каша Смутняк, Пиерфранческо Фавино, Нани Морети, Лаура Моранте, Бенедета Поркароли, Франческа де Мартини и др.

Анотация:

Създадена по мотиви от международния бестселър на Сандро Веронези, носител на награда „Стрега“ 2020, тази емоционална, изкусно структурирана мелодрама проследява шест десетилетия от житейския път на Марко Карера и неговото семейство.

Животът на Марко, по прякор „Колибрито“, е съпътстван от фатални съвпадения, загуби и всепоглъщаща обич. В юношеската си възраст на морето той среща Луиза Латес, привлекателно и необикновено момиче. Пламва любов, която ще остане неосъществена и няма да угасне никога. От друга страна, брачният живот на Марко се развива в Рим, където са съпругата му Марина и дъщеря им Адел… „Колибрито“ е предизвикателен и дълбоко човешки разказ за изконната сила на живота, за мощта на илюзиите и спомените, за упоритата вътрешна съпротива срещу всичко онова, което ни се струва неустойчиво.

Фестивали:

2022 Премиера на филмовия фестивал в Торонто

2022 Премиера на филмовия фестивал в Рим

Трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=WxIhlR2ixWc

Прилагаме снимки от филма и плакат.

От 27 януари 2023 г. „Колибрито“ ще бъде част от програмата на киносалоните в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *