Копенхаген ще бъде Световна столица на архитектурата в следващите три години

/КРОСС/ Копенхаген прие титлата Световна столица на архитектурата от Рио де Жанейро, предаде ДПА.

Тя се присъжда на всеки три години, а бразилският град бе удостоен със званието през 2020 г.

В Копенхаген ще се проведат многобройни събития и изложби, които ще подчертаят уникалните характеристики на датската крайбрежна столица, известна със своите зелени пространства.

Фокусът ще бъде върху различни иновации, които са направили архитектурно разнообразния град в по-пригоден за живеене, устойчив и устойчив на климатичните промени.

Международният съюз на архитектите ще проведе световния си конгрес през юли в Копенхаген.

Датската столица е смятана за един от градовете с най-високо качество на живот и е известна с големия си брой велосипедисти. Около 1,35 милиона души живеят в столичния регион.

Копенхаген е удостоен със званието Световна столица на архитектурата от ЮНЕСКО и по препоръка на Международния съюз на архитектите.

Титлата се присъжда на всеки три години на града, който е домакин на конгреса на Международния съюз на архитектите. По този начин двете базирани в Париж организации имат за цел да подчертаят значението на архитектурата, градоустройството и културата за създаването на градска идентичност и устойчиво развитие.

Испанският град Барселона е следващата Световна столица на архитектурата, като ще получи титлата от Копенхаген през 2026 г., отбелязва ДПА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *