Община Габрово обновява трибуните на стадион „Христо Ботев“ с 249 хил. лв. от ММС

Министерството на младежта и спорта (ММС) осигури 249 055 лева за обновяване на трибуните за зрители на представителния градски стадион „Христо Ботев“.

Съгласно договора за финансиране средствата се отпускат безвъзмездно на Община Габрово по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Предстои през 2023 г. да се проведе процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности.

Предвижда се да бъдат монтирани 3 300 нови седалки с облегалки в бяло и зелено, които ще заменят старите и амортизирани седящи места. Съществуващата метална конструкция ще бъде подновена и ще бъдат доставени нови стоманени шини за закрепване в два от централните сектори.

След влизането на ОФК „Янтра“ в професионалния футбол Община Габрово подмени част от седалките на стадиона, за да е изпълнено изискването от минимум 800 броя за лицензиране на спортното съоръжение от Българския футболен съюз. Стадионът е в експлоатация повече от 60 години и разполага с близо 12 хиляди седящи места.

Новите трибуни ще допълнят цялостния вид на обекта, чиято модернизация започна с обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта, реализирано с финансовата подкрепа на спортното ведомство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *