Одермат продължава невероятната си серия от победи, триумфира и на домашната писта в Аделбоден

Швейцарецът Марко Одермат продължава невероятната си серия от победи в дисциплината гигантски слалом с нов успех в Световната купа, постигайки успех нa домашната писта в Аделбоден. Състезанието се проведе при необичайно за сезона горещо време.

Одермат, който е и олимпийски шампион, взе преднина още в първия манш и не само я запази, а дори даде най-бързо време и във втория. Така той спечели с време 2 минути, 30.68 секунди и изпревари с 0.73 норвежеца Хенрик Кристоферсен. Трети се нареди още един швейцарец – Лоик Мелиар, който приключи състезанието с изоставане от 1.66 секунди. Тримата се бяха наредили по този начин и в първия манш, като времето на Одермат беше с 0.32 секунди пред това на Кристоферсен.

Това е четвърта победа в пет състезания в тази дисциплина за Одермат от октомври насам. Отделно от това 25-годишният швейцарец има 14 поредни стъпвания на подиума в своята коронна дисциплина в последните два сезона. Серията включва и златен медал от Олимпийските игри в Пекин миналия февруари. Другите рекорди на днешния победител са 17-а победа за Световната купа изобщо и 11-а в гигантския слалом.

Прекалено топлото за сезона време и липсата на сняг в цяла Централна Европа създаде добра възможност за зрителите и днес 20 хиляди души наблюдаваха състезанието, приветствайки сънародника си.

Победата днес увеличи на Одермат преднината в класирането за Световната купа, тъй като събира на върха 1046 точки. Втори е норвежецът Александер Аамод Килде (Норвегия), а трети се движи още един норвежец – Хенрик Кристоферсен с 565 точки.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *