Служители на Nexo финансирали „Демократична България“ с по 20 000 лв. всеки

Служители на криптобанката Nexo са финансирали коалиция „Демократична България“, става ясно от отчетите на водената от Христо Иванов коалиция за даренията, които са получили, съобщава в. „24 часа“.

Даренията на служителите на Nexo, в която преди ден влязоха ДАНС и прокуратурата в разследване за пране на пари, са правени за участие в избори през миналата година, става ясно от отчетите на ДБ пред Сметната палата. Като общата дарена сума от служители на Nexo към ДБ е на стойност 100 000 лв.

Всички дарения са на стойност 20 хил. лв. Прави впечатление, че парите са давани от служители на сравнително ниски нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев. По 20 000 лв. водената от Христо Иванов коалиция е получила от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на фирмата Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева. Те са декларирали, че произходът на дарените пари е от заплати. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *