Явор Гечев: До два месеца държавно дружество поема контрола над „златния гьол”

/КРОСС/ До два месеца държавно дружество поема контрола над „златния гьол“. То ще бъде със споделено участието на 4-5 институции. Това заяви в студиото на „Събуди се“ министърът на земеделието Явор Гечев.

„Златният гьол“ няма да пресъхне чисто физически. Дезинфекцията ще продължи да се извършва, но това ще се прави от държавна фирма“, подчерта министърът.

По думите му решението е продължение на мерките, които продължаваме да правим в рамките на този служебен кабинет. „То е продължение на лабораторния контрол, на товаро-разтоварната дейност. Сега дойде и времето на „златния гьол“. Това ми беше поставено като задача от президента още преди да стана министър. Това, което правим е наистина да доведем нещата до край. Готвим се упорито за след два месеца физически да извършваме дейността“, подчерта земеделският министър.

„Готвим постановление на МС, което да покаже не просто волята на Министерство на земеделието, а  цялостната воля на държавата. Идеята е да има дружество, което да има споделен контрол с участието на 4-5 институции. Тоест всички, които са на митницата, на самата граница, където да фигурира МВР, МФ чрез Агенция „Митници“, Министерство на транспорта. Тоест една комплексна услуга. Да има усещане у хората, че всичко е както трябва. Продължението на филма „Капитан Андреево“ трябва да свърши и то трябва да свърши хубаво“, категоричен е министър Гечев.

Той подчерта, че всички такси ще отиват директно в държавната хазна. А става дума за десетки милиони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *