14 актриси разкриват магията на театъра

„Представление и половина“ по текстове на действащите лица – актрисите на Театър „Българска армия“, ще може да гледаме премиерно на 27 и 28 януари. Сценарий и режисура – Стоян Радев (гост), сценография и костюми – Нина Пашова, музикален консултант – Добрин Векилов-Дони, музикален съпровод – Михаил Шишков (гост), вокален педагог – Христо Сарафов (гост), хореография – Теодора Попова (гост), драматург – Анита Ангелова, плакат и програма – Рада Миладинова.

Понякога трудно си даваме сметка какво се случва в главата на един артист отвъд неговите множество лица. Животът, стоящ пред вратите на театъра, го среща и грабва със себе си. Точно този живот извайва последната гънка на поредното лице на актьора. Това превръща театъра в живот, в дом. Всичко в театъра е една магия. „Представление и половина“ ни разкрива тайните на тази магия. Представлението ни разхожда из преживяванията и размислите на 14 актриси. Тези величествени жени ни отвеждат в свят, наречен реалност. Свят, изпълнен с много вълнения, радости и тъга. Както и в онази половина, наречена душа, талант и вдъхновение.

„Представление и половина“ трябва да се гледа, да се изживява, да се гмурнеш в него и да ти се прииска да останеш, дори и след финала. Там, където в тъмнината на спуснатата завеса и угасения прожектор Актрисата сваля своя грим пред огледалото, носещо аромата на етер и пудра. Там, където сваля от себе си Жулиета, Нора, Нина Заречная, Бланш Дюбоа… Там, в оглушителната тишина след аплодисментите, където се сливат ТЯ и тя – АКТРИСАТА и жената. Там, където започва новото представление – живот!

Филмът „Осем и половина“ на Федерико Фелини излиза на екран преди 60 години. „Представление и половина“ отбелязва този юбилей, посочва режисьорът Стоян Радев.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *