6G технологията ще използва хората за батерии

/КРОСС/ Изследователи от Университета на Масачузетс Амхърст вярват, че хората могат да се превърнат в батерии за захранването на 6G технологията, пише Popular Mechanics.

Екипът е създал евтин и иновативен начин за събиране на отпадъчна енергия от комуникацията с видима светлина. Последната технология може да стане част от 6G, за да усили скоростта на предаване на данните.

Изобретението представлява медна жица, оформена като пръстен или гривна. На теория тя може да се интегрира в дизайна на бъдещи поколения носими джаджи. Те ще рециклират отпадъчната енергия и ще я използват за захранване или усилване на 6G сигнала, съобщи „Труд бг“.

„В крайна сметка искаме да можем да събираме отпадъчна енергия от всякакви източници, за да захранваме бъдещите технологии“, заключава Сюн.

По същество хората ще са едновременно антени и източник на енергия. В експеримента на Сюн 6G технологията разчита на светлината от светодиоди, които могат да се включват и изключват до един милион пъти в секунда. Въпреки това не е сигурно дали 6G ще включва този тип комуникация.

Проблемът е, че учените все още не са единодушни как да се постигнат скоростите, заложени в 6G. Мобилните мрежи от шесто поколение трябва да предложат 10 пъти по-високи скорости на обмен на информация, като обемът й също ще е значително по-висок. Освен всичко друго 6G ще бъде и 100 пъти по-бърза от 4G.

Междувременно от Apple обявиха, че очилата им за смесена реалност на вече са готови, а до дебюта им остават броени месеци. Компанията вече сподели устройството с малък брой високопоставени разработчици на софтуер. Операционната им система пък ще се нарече xrOS. Очаква се джаджата да се нарече Reality Pro и да дебютира тази пролет. Продажбите ще стартират през есента.

Смесената реалност ще наслагва дигитални образи върху това, което потребителите виждат с очите си. Специалните лещи-дисплеи на очилата ще позволят това да се случи по най-комфортния начин.

Apple вече е запазила имената „Reality Processor“, „Reality Pro“ и „Reality One“. Макар да не знаем много за възможностите им, очакванията са цената на устройството да бъде доста висока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *