Алекси Пентюро спечели титлата в алпийската комбинация на световното

Французинът Алекси Пентюро спечели за втори път в кариерата си световната титла в дисциплината алпийска комбинация.

На домашния за Пентюро шампионат в Куршевел/Мерибел 31-годишният скиор повтори успеха си от 2019 година, когато взе златото в Оре (Швеция) в същата дисциплина.

Носителят на Световната купа за 2021 година показа отлично каране и в супергигантския слалом, в който даде първо време от 1:08.25 минути, и в слалома, който премина за 45.06 секунди с трето време. Общият резултат на Пентюро от 1:53.31 минути бе по-добър само с 0.10 секунди от този на австриеца Марко Шварц, който се окичи със сребърния медал. Шварц мина като сянка по трасето на Пентюро, като изостана с 0.06 секунди от него в първия манш и с още 0.04 секунди във втория.

Трети изненадващо се нареди друг австриец – Рафаел Хаазер. 25-годишният Хаазер, който има само един подиум в кариерата си в Световната купа, остана на 0.44 секунди от победителя Пентюро и така също като сестра си Рикарда в понеделник взе бронз от алпийската комбинация на Световното първенство в Куршевел/Мерибел.

Американецът Ривър Радамус завърши на четвърто място след пети места и в двата манша. Пети остана норвежецът Алте Лий МакГрат, който бе най-бърз в слалома с 44.53 секунди. Швейцарецът Лоик Меяр затвори първата шестица, а до края на състезанието достигнаха само 22-ма от общо 54 стартирали. Сред отпадналите бяха Винсент Крихмайр, Александър Омод Килде, Марко Одермат и Доминик Парис.

Световното първенство по ски алпийски дисциплини продължава в сряда със супергигантския слалом при жените.

 

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *