Атанас Атанасов:По време на управлението на Борисов българските институции не гледаха в корупцията на ГЕРБ

/КРОСС/ В предаването „Панорама“ по БНТ Атанас Атанасов, каза че няма от какво да са изненадани хората от това, че Горанов е в списъка „Магнитски“. „Петното за България е в резултат на това, че по време на управлението на Борисов българските институции бяха приспани да не гледат в корупцията на ГЕРБ. И сега за пореден път ни показват дефектите на българската демокрация. Пандемичната корупция по време на Борисов доведе до това България да няма доверие у партньорите, да не сме в Шенген и т.н.“

Днес ние ДБ и ПП приключихме преговорите и имаме споразумение за съвместно явяване на предстоящите избори, допълни Атанасов. „Трябва да получим властта, за да съставим работещо правителство. Няма парламент, защото парламентът не може да излъчи мнозинство и правителство. Отговорността за провала на последния парламент е на първата политическа сила“.

Ще бъдем регистрирани като „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ в ЦИК, допълни Атанасов. „Ние се договорихме да участваме на парламентарните, трасирайки пътя за съвместно участие и на местните избори. Т.е. предприемаме действия, които са дългосрочни. Ние искаме да решим задачите на българската държава“.

Ще има листи на новото обединение във всеки един район, заяви Атанасов. „Ние искаме да решим проблемите на България, а не да мислим за себе си теснопартийно и егоистично. Наложително е да има масивна политическа сила, която да е с демократически устои и която е заявявала през цялото си време на съществуване, че основната ни задача е борба с корупцията“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *