Благой Тодев: Миналата година другите грешаха повече

Биатлонисът Благой Тодев завоюва сребърен медал още в първия старт на Европейското първенство за младежи в Мадона (Латвия).

Българинът стана втори в дисциплината 15 км индивидуално и се качи на почетната стълбичка.

Тодев допусна само една грешка при стрелбата, която бе при последното му излизане на рубежа. Той финишира на 33,3 секунди от победителя от Германия Ханс Кьолнер, като даде и най-бързо бегово време. Последната грешка обаче му коства златото.

„За съжаление, както миналата година, така и тази, допуснах грешка в последната стрелба. Миналата година просто и другите грешаха повече, тази година не успях да изкарам такъв късмет. Добро представяне, добро бягане на трасето. Днес добре се представих бегово. Втори съм на 10 секунди от първия. Мисля, че можех и повече. Добър първи старт от толкова много време“, това сподели специално пред БНР Благой Тодев минути след като спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на европейското първенство за младежи в Латвия.

„Доволен съм, доволен съм от резултата. За жалост сезонът за мен, до този момент, като изключим днешния ден, го пиша нулев. Започнах сезона с контузия, след това няколко пъти се разболявах през декември. Беше ми необходимо време да вляза във форма. В Оберхоф не успях да стартирам в спринта, защото вдигнах температура. Бях на легло два дни, а после направо тръгнахме за Латвия. Тук се чувствам добре. Подготвен съм добре.

Треньорът ми е направил така програмата, че да се справя с най-важните ми стартове – сега европейското и след две седмици световното в Казахстан. Сега вече всичко е наред. Поставил съм си най-високите цели. Гоня върха, но има доста добри спортисти. Това е биатлон, нищо не се знае. Има фактор стрелба, фактор ски бягане. Всичко е възможно“, допълни световният вицешампион.

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *