Виртуална изложба живопис на Татяна Харизанова показва варненската Арт галерия „Ларго“

В началото на 2023 г. Арт галерия „Ларго“ започва поредната си нова инициатива – онлайн модула „Виртуални изложби“. В уеб сайта на галерията вече е внедрена нова страница, която ще дава възможност да се експонират във виртуални зали картини на различни художници. Всички творби ще се презентират само онлайн, но ще могат да бъдат видени на живо в галерията при запитване и интерес. Създаването и внедряването на новия модул става възможно благодарение на финансовата подкрепа на НФ „Култура“ по програмата „Едногодишен грант“. Чрез новия модул галерията ще има възможност да представя още повече артисти и техните творби и да показва тематични изложби и селекция от млади автори, съобщава галеристката Нели Вълчева.

 

Татяна Харизанова, „20.00 h“

Първият автор, когото представяме с виртуална изложба в сайта на галерия „Ларго“, е талантливата художничка Татяна Харизанова. Експозицията се нарича „На седем места в седем дни“ и представя 14 картини, рисувани в последните две години. Татяна е изключително интересен художник, работеща в няколко различни жанрови и тематични посоки – абстракция, фигурална живопис, пейзаж и натюрморт. Колоритът й е характерен, стилът й е разпознаваем, а самата авторка в последните 3 години си изгради име на търсен, смел, различен автор на международната артистична сцена, посочва Нели Вълчева.

 

Татяна Харизанова, „21.10 h“

Татяна Харизанова е родена на 12 ноември 1977 г. в София. Завършва средното си образование в ПГИИ „Професор Николай Райнов“ със специалности „Графика“ и „Текстил“. През целия този период чиракува при майстори бижутери. Висшето си образование завършва през 2002 г., специалност „Геология“. Активно се занимава с бижутерия до 2007 г., след това започва да работи основно в областта на живописта. Участва в общи експозиции и има 11 самостоятелни изложби. Живее и работи в София.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *