ВКУСНИ РАЗКАЗИ КАТЕРИНА ХАПСАЛИ

Катерина Хапсали, спечелила хиляди читатели с романите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“ и със сборника с разкази „Хора“, ни предлага нова порция причудливи истории, събрани от красноречивото заглавие „Вкусни разкази“.

Вкусни разкази“ (184 стр., цена: 19 лв., художник: Дамян Дамянов) не е книга с рецепти, или поне не такива, които може да се изпълнят по предписание. Тя съдържа няколко изкусителни истории за вкуса на живота, който може да е горчив или сладък, тръпчив, изискан или пикантен; за аромата на дом и копнежа за любов и общуване; за онези символи на всекидневието – храна за душата, които свързват хората и така му придават стойност, устойчивост и екзистенциален смисъл. Тази книга ще докосне по особен начин литературното ви небце и ще засили апетита ви за четене и споделяне. Защото вкусно разказаните истории – също като ястията, приготвени с обич, винаги ни карат да искаме още и още…

Катерина Хапсали е разказвач, PR и най-продаваният български автор на издателство „Колибри“. Нейно дело са бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“, а „През девет планини“ е книга със стихотворения, също пожънала голям успех. За „Гръцко кафе“ Катерина печели награда „Перото“ в категория Проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 година. През 2021 г., отново с логото на „Колибри“, излиза сборникът с разкази „Хора“, възхитителна смесица от фантазно и реално, от баладично и приказно.

„Вкусни разкази“ е поредно свидетелство, че майсторството на един писател се проявява най-ярко в разказа. Премиерата на сборника ще се състои на 21 февруари, вторник, от 19:00 ч. в РЦСИ „Топлоцентрала“ в столицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *