Връчиха дипломите на студенти, завършили Дуалната магистърска програма на УНСС и Университета по международни науки в Рим (UNINT)

На официална церемония в зала „Тържествена“ студентите, завършили Дуалната магистърска програма „Mеждународен бизнес с преподаване на английски език“ между УНСС и Университета по международни науки в Рим (UNINT), получиха дипломите си.

Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Специални гости на събитието бяха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, доц. Хебе Нанони от посолството на Италия в България, която отговаря за контактите между двете държави в направленията „Образование“ и „Наука“ и проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност на УНСС.

проф. Димитър Димитров

„За нас е удоволствие да връчим дипломите на студентите, завършили тази дуална магистърска програма. Виждате колко много хора сме тук да изразим нашата признателност и уважение към нашите студенти, които дори в ситуация на Ковид-19 и други обстоятелства, успешно завършиха тази програма“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров и допълни: „Бих искал да подчертая, че имаме изключително добри партньорски отношения с италианския университет, имаме подписани споразумения по програмата „Еразъм+“ и нашите колеги осъществяват успешен обмен. С италианската страна си партнираме и с LUISS University в Рим, с него сме част от мощен консорциум от девет водещи европейски бизнес университета, а това е европейски проект на ЕК за мрежа от университети, която считаме, че е бъдещето на европейските бизнес университети. Това сътрудничество е много важно за нас, особено за нашия образователен процес, защото в рамките на този проект се осъществяват дуални програми, споделят се ресурси и още много други ползи. Нашият университет има огромен потенциал да повиши качеството и интензитета на такъв вид сътрудничество, така че ще продължим да работим с италиански университети в тази посока“.

„Обучението в чужбина традиционно се свързва с много разходи, но по тази програма е възможно студентът, тоест неговите родители да не платят нищо. Може да се кандидатства за получаване на стипендии по програма „Еразъм+“, както и за помощ от община Лацио в Рим. И всъщност разходите за живот на студентите на УНСС, когато учат в Рим, напълно се  покриват. Другото много важно предимство на тази програма, е че освен бизнес знанията, дава и възможност за среща с друга култура, опознаване на един световен град, изключително интересен, обогатяване на личния опит в чужда среда. Тази програма е полезна, както за българските студенти, така и за италианските, защото в България има много бизнеси, които са управлявани от италианци и са свързани с Италия“, посочи доц. д-р Васил Петков, ръководител катедра „Международни икономически отношения“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *