Германска биатлонистка взе титлата в спринта на световното

Германката Денизе Херман-Вик спечели титлата в спринта на 7,5 километра при жените на световното първенство по биатлон за жени в Оберхоф. От българките на старта най-предно класирране направи Милена Тодорова – 31-о място.

Пред родна публика 34-годишната Херман-Вик направи безгрешна стрелба и финишира с време от 21 минути и 19.7 секунди. По този начин бившата скибегачка спечели втората си световна титла в биатлона и първа в дисциплината спринт.

Втора само на 2.2 секунди остана шведката Хана Йоберг, а на почетната стълбичка се качи и още една представителка на скандинавската страна – Лин Першон, която завърши на 26.2 секунди. Йоберг и Першон също като Херман-Вик свалиха и десетте мишени при стрелбата си.

Четвърта с един пропуск в стрелбата остана Марте Олсбу Ройзеланд. Норвежката приключи на 31.1 секунди от победителката. Италианката Лиза Витоци с един пропуск и чехкинята Маркета Давидова без грешка допълниха местата в топ 6.

Водачката в класирането за Световната купа Жулия Симон от Франция пропусна две мишени и финишира на десето място на малко повече от минута от победителката.

От българките най-предно класиране записа Милена Тодорова. Тя остана на 31-во място, след като направи два пропуска от положение прав. Това и донесе изоставане от 1:45.1 минути от резултата на Херман-Вик.

Другите българки в днешния старт – Валентина Димитрова и Лора Христова, приключиха на 67-мо и 78-мо място. Димитрова сбърка два патрона, докато Христова направи три пропуска.

Световното първенство в Оберхоф продължава в събота със спринта на 10 километра при мъжете, а в неделя е преследването за жени на 10 километра.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *