Голям скандал на Конгреса! Искат оставка на Нинова

50-ият Конгрес на БСП днес започна с напрежение. Охраната не пусна Кирил Добрев да влезе в зала 3 на НДК, въпреки че съдът го върна като член на партията и на Националния съвет.

След това започна да ври и в  залата.“Подкрепям предложението на евродепутата Петър Витанов за прекратяване на мандата на председателя на БСП”. Това  заяви служебният правосъден министър и член на БСП Крум Зарков по време на конгреса на БСП, предаде БГНЕС.

“Призовавам Нинова днес да се откажете да печелите този конгрес, за да може БСП да спечели изборите”, заяви още Зарков.

„Разбрахме, че БСП не уважава решенията на съда, и сега вече кара по партийните правила, които се оказван над държавните“, коментира Добрев и зададе реторичен въпрос „защо не се уважават решенията на общинските конференции“.

„Снимката ми е раздадена на охраната и не мога да вляза, въпреки че конференцията на Нови пазар потвърди моето членство. Мина и една година от наказанието, имам и 2 съдебни решения. Явно г-жата от Мизия няма желание да ме види на Конгреса“, добави Добрев.

От Конгреса отсъства и друг, чието членство беше възстановено по съдебен път – Калоян Паргов. Той обаче беше наказан по-рано от ръководството и заради това, че не е изтекла повече от година от санкцията му, няма да може да влезе в залата.

Председателят на БСП Корнелия Нинова не влезе през главния вход и така журналистите не можаха да чуят коментара й за санкциите по закона „Магнитски“, наложени срещу Румен Овчаров.

Така единственото мнение дойде от Кирил Добрев, който беше лаконичен: „Това е сага, която се развива близо 17 г. Истината излезе наяве. Двойката Нинова – Овчаров ще финишира, както финишира Овчаров“.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *