Една нощ в Palais Garnier, известен като дома на Фантома от операта

Любителите на Мелпомена вече могат да се потопят в атмосферата на най-знаменития мюзикъл в историята на Бродуей – „Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър.

Airbnb направи възможно това като превърна Почетната ложа на прочутия Palais Garnier, открит през 1875 г., вдъхновил неоготическата романтична история, в елегантна спалня с балдахин, червено кадифе и злато в синхрон с архитектурния блясък на сградата на Площада на операта в Париж.

Гостите ще могат да „преследват” Фантома из залите на емблематичната сграда и дори да стигнат до  подземното езеро – неговия дом.

Техен домакин ще бъде Вероник Леру, правнучка на френския писател Гастон Леру, автор на едноименния роман. „Класическата история, пресъздадена от моя прадядо, е вдъхновявала толкова много хора през годините. Това е идеалният начин да го почетем и да приветстваме „феновете“ в автентичната обстановка на неговия роман”, отбелязва Леру.

 

От премиерата си в Лондон през 1986 г. „ Фантомът на операта“ е игран пред над 145 милиона души в 183 градове на 17 езика. Мюзикълът е поставян на сцената в Уест Енд и на Бродуей  повече от 36 години. Това е най-дълго играното шоу на Бродуей и е получило над 70 големи театрални награди, включително седем награди Тони и четири награди Оливие.

Глобално издание на саундтрака беше издадено през 2022 г., включително и любимия саундтрак на Андрю Лойд Уебър, на седем езика и на специален компилационен диск.

„Фантомът от операта“ ще се играе в 15 държави на четири континента и на седем езика през 2023 г.

Включването на Palais Garnier в портфолиото на Airbnb е част от програмата на платформата за съживяване на културния туризъм в Европа. Компанията от миналата година предлага редица исторически домове в Обединеното кралство, Испания, Италия и Франция.

Важен елемент от тази стратегия е подкрепата за реставрацията и запазване на наследството на Операта, включително текущ проект за възстановяване на ложите на Palais Garnier. Друг принос на Airbnb са инвестициите в развитието на стрийминг платформата на Opera, която обединява цялото аудиовизуално съдържание на Парижката опера за широка аудитория по целия свят.

Гостите ще спят в най-голямата оперна ложа в Palais Garnier, която обикновено е запазена за високопоставени гости. Ексклузивното изживяване за тях включва:

  • Настаняване в Почетната ложа и потапяне в архитектурната красота на Palais Garnier и неговата сцена.
  • Обиколка из потайните места на Двореца, до които публиката е нямала достъп досега, както и до частните архиви на Операта и известното подземно езеро.
  • Частно балетно представление с един от балетните танцьори на Opera de Paris.
  • Рецитал на  артистите на Парижката оперна академия, допълнен с шампанско и ордьоври.
  • Вечеря в разкошното Foyer de la Danse, частна и историческа зала за танцови репетиции зад сцената, използвана от танцьорите за екзерсис преди всяко представление.
  • Обиколка на частните танцови студиа, откъдето гостите ще се насладят на живописна гледка към силуета на Париж.

Заявката за резервация ще бъде отворена на 1 март 2023 г. (сряда) в 18:00 ч. централноевропейско време, съобщават от Airbnb. Необходимо е желаещите да имат потвърден профил и добра репутация в платформата.

Снимки: Airbnb

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *