Изложбата „Родено от водата“ на Калин Балев представя галерия „ЛИК“

Калин Балев за четвърти път представя своя изложба в галерия „ЛИК“ (до 21 февруари). Авторска смесена техника, съчетала природни материали като пясък, миди, камъни с бои, графики с мозайки може да видим в столичния арт салон на ул. „Лайош Кошут“ 37. Темата е зодии, богове, символи в духовните измерения и архетипи. Усещането на автора за природните стихии.

 

„Водата в духовен смисъл символизира чувствата и емоциите, източник (извор) на творчеството и изкуството, пресъздадено в картините ми. За водата да разбереш, означава да почувстваш, да видиш образ, да пресъздадеш митични създания, които се намират в подсъзнанието на хората. Водата е като източник на плодородието на душата.
В материален аспект: Тя е една от 4-те природни стихии – земя и въздух, огън и вода. Тя е чувствата и емоциите, пресъздадени чрез материални структури, оформени от природните стихии. От нея се раждат, създават се с течение на времето естествени форми и образувания – пясък, камъни, раковини, дръвчета и други причудливи форми. Те изненадват със своята неповторимост и уникалност. Всички те са неразривно свързани композиционно и съчетани живописно, с подходяща техника в изграждането на моите произведения. Всеки естествено оформен предмет в произведенията ми има смислово и духовно значение. Още преди да залегнат тези елементи в картините, те вече имат своето внушение и идеи. Водата ражда, създава и разрушава, за да се роди нещо ново“, споделя Калин Балев.

 

 

 

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *