Илхан Кючюк: На Балканите не можем да споделяме успеха

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Илхан Кючюк, каза че подкрепя Френското предложение. „То направи много важно отваряне в двустранния диалог. В центъра на целия дебат беше поставен въпроса за човешките права и свободи, а от това по-значимо няма.“

„На Балканите не можем да споделяме успеха. За съжаление, не можем да се учим от миналото. Не можем да вземем трагедията като учител. Нека оставим историческите въпроси в ръцете на историците, които са учили за това, и да направят правилния прочит. А ние политиците да изградим добросъседски отношения, а това най-добре може да се случи в рамките на Европейския съюз“, добави той.

„България загуби от това, че наложи вето на РСМ, загубихме много приятели в ЕС“, смята още Кючук.

По думите му, Движението за права и свободи влиза в предизборната кампания уверено. „Уверени в нашите умения, в това, което можем да направим като програма. Вярваме в кандидатите ни и техните качества. Ние показахме, не само в дългата история на Прехода, но и в кратките периоди на съществуване на предните Народния събрания, че сме партия, която търси консенсус и иска да даде спокойствие на българския бизнес и на българските граждани“, посочи Кючук.

„Майката на всички кризи е политическата. ДПС може да потърси диалогът“, уверен е той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *