Кметът на община Костинброд се срещна с ректора на УНСС

Среща с кмета на община Костинброд Трайко Младенов проведе ректорът проф. д-р Димитър Димитров по повод необходимостта на общината от квалифицирани специалисти.

След проведен икономически форум в общината, на която местният бизнес е изразил притеснение, че трудно се справя с намирането на кадри, г-н Младенов инициира среща за създаване на програма за сътрудничество между община Костинброд и Университета за национално и световно стопанство.

„Като възпитаник на УНСС аз знам какво получих от университета и колко много той помогна за изграждането ми като личност, затова искам съдействие от ректора на най-добрия университет да изпрати хора в общината да представят възможностите за обучение в УНСС, специалностите и начините за кандидатстване“, изтъкна г-н Младенов.

Според проф. Димитров сътрудничеството с общините ще помогне за по-точно идентифициране на конкретните им необходими кадри. Затова и тази година кандидат-студентската кампания на университета е насочена именно върху дискусии, лекции и кариерни консултации. „Когато с наша помощ в общината бъде начертана „пътна карта“ на търсените от работодателите специалности, когато бъдат определени възможностите за растеж за всяка една позиция – и кариерно, и като заплащане, когато младежите в общината разберат от първа ръка какво ще могат да работят, завършвайки една или друга специалност, тогава броят на желаещите да продължат образованието си ще се увеличи чувствително“, определи проф. Димитров.

Бяха обсъдени и възможностите за сътрудничество между университета и общината по повод съвмести културни проекти и програми за мотивация на младите хора.

Г-н Трайко Младенов подари на ректора уникално издание на книга, която показва откритите през 1973 година археологически останки на територията на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *