Медведев: Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът моли за оръжие в чужбина

/КРОСС/ Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът моли за оръжие в чужбина. Това каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„Вчера, както знаете, нашият враг изпроси самолети, ракети, танкове, докато е в чужбина. Какво трябва да направим в отговор: ясно е, че в този случай е естествено да увеличим производството на различни видове оръжие и военна техника, включително модерни танкове“, каза Медведев на среща по време на посещение в завода за транспортно машиностроене в Омск. Кадрите бяха публикувани в Telegram канала на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„Говорим за производство и модернизация на хиляди танкове“, добави Медведев.

В завода Медведев разгледа, наред с други неща, модернизираните танкове Т-80БВМ. Това е модернизирана версия на Т-80БВ. На машината е подобрено 125-милиметровото оръдие, подобрен е газотурбинният двигател – мощността му е нараснала до 1250 к.с. с. Освен това на резервоара има многоканален мерник на стрелеца, устройство за наблюдение на водача и стабилизатор на въоръжението. Бронята е подсилена с антикумулативни решетъчни екрани, както и комплекс от модулна динамична защита. Доставките на Т-80БВМ за руските войски започнаха през 2019 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *