Норвегия окупира първите места при спринта в Оберхорф, Владо Илиев с добро представяне

Българинът Владимир Илиев завърши на 20-о място в спринта на 10 километра при мъжете на световното първенство по биатлон в Оберхоф, Германия.

Въпреки изключително гъстата мъгла, която повлия на всички участници, българинът направи много добро състезание. Той пропусна само две от десетте си мишени – по една на легнал и на прав, и завърши с време от 25 минути и 12.4 секунди.

Това бе с 1:50.7 минути по-бавно от резултата на шампиона Йоханес Тингнес Бьо. По-малкият от двамата братя Бьо пропусна само един патрон и изпревари с 14.8 секунди брат си Тарей Бьо. По-големият от братята Бьо бе един от много малкото биатлонисти, преминали дистанцията с 10 свалени мишени.

На трето място остана още един норвежец – Стурла Холм Лагрейд, който с един пропуск приключи на 39.9 секунди от шампиона.

Йоханес Дале зае четвърто място, затвърждавайки пълната доминация на Норвегия, а Ветле Шастад Кристиансен остана шести. Единственият в първата шестица, който не е норвежец, се оказа украинецът Дмитро Пидручни, който с перфектна стрелба остана пети.

Антон Синапов, който бе вторият български представител в спринта, финишира на 79-о място с три пропуска и изоставане от 3:48.5 минути. Благой Тодев пък не стартира.

За 29-годишния Йоханес Тингнес Бьо това е втори златен медал от световното в Оберхоф след този в смесената щафета, както и четиринадесета световна титла в кариерата.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *