Обновеното Peugeot 508 идва през лятото

/КРОСС/ Peugeot разпространи първата информация и снимки на обновеното си 508, което ще бъде лансирано на европейския пазар през лятото на тази година.

Основните промени при модела са свързани с изцяло новото и още по-доминиращо оформление на предната част на автомобила, интегрирането на нова осветителна система с по-тънки Matrix LED диодни фарове, нови задни светлинни модули, новата бордова система PEUGEOT i-Connect® Advanced с 10-инчов HD централен дисплей, свързани навигационни услуги, разпознаване на гласови команди, безжична свързаност за мобилни телефони и възможност за получаване на обновления за бордовата система по въздуха (OTA) и други.

„Peugeot подсилва своята технологична и лъвска идентичност с радикалния облик на новото 508“, коментира Матиас Хосан, дизайн директор Peugeot. „Ултра тънките фарове и сигнатурата с три нокътя са част от решетката, която се вписва в бронята, създавайки ефектна предна част“.

По отношение на технологичната база на 508, от Peugeot споделят, че тук присъствие отбелязват пълен набор системи за повишаване на комфорта и безопасността, в това число система за нощно виждане с функция за разпознаване на пешеходци, велосипедисти и животни, полуавтономна система за управление от Ниво 2, адаптивен круз контрол с функция за автоматично спиране и потегляне при движение в трафик, паркинг асистент, адаптивно окачване с три основни режима на работа (Normal, Comfort и Sport) и други.

В двигателната гама на 508 и 508 SW са включени две нови PHEV зареждаеми хибридни модификации, 180 и 225 конски сили, както и бензинова и дизелова със 130 конски сили, като всяка една от тях идва в изпълнение с 8-степенна автоматична трансмисия.

Зареждаемата (PHEV) хибридна спортна версия 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED обещава 360 конски сили и четири задвижващи колела, като тук и при другите две PHEV версии интегрираната батерия е с капацитет от 12.4 kWh.

Peugeot 508 ще се предлага в 7 основни цвята, три от които нови, както и в три нива на оборудване- ALLURE, GT и PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *