Огромен интерес към УНСС на предварителните кандидатстудентски изпити

В Тестовия център се проведе първият от предварителните кандидатстудентски изпити на Университета за национално и световно стопанство. На предварителния единен приемен изпит (ЕПИ) се явиха 250 средношколци от цялата страна.

На откриването присъстваха проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност на УНСС, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, д-р Екатерина Деливерска, директор на дирекция „Учебна дейност“, Валери Дикльовски, ръководител на отдел.

проф. Димитър Димитров

„За мен е удоволствие да открия първия предварителен изпит на УНСС и да изразя уважението си към вашия труд. Ценим усилията на качествените кандидат-студенти и искаме те да се развиват в бъдеще, затова сме създали условия това да се случва и при кандидатстудентските изпити, и при работата с кандидат-студентите и после в самия университет“, обърна се към средношколците проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Вашата добра подготовка е важна не само за вас, а и за перспективите на нашата страна. УНСС, като най-големият бизнес университет в България обучава специалисти, които заемат високи позиции в бизнеса и управлението на страната, сред които 10 министър-председатели на България. Нашият университет ще ви предостави много възможности и шанс за практика в големи национални и международни компании, банки и финансови институции. Пожелавам ви успех на изпита, важно е, че имате мотивация да се развивате и образовате, а ние точно това търсим в нашите студенти – да намират пътя, да се стремят да постигнат по-високи резултати“.

На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят, както кандидати, завършили средно образование в предходни години, така и завършващите в годината на кандидатстване. Приемните изпити се провеждат по утвърдени програми, разработени в съответствие с учебните планове и програми за средните училища на Република България.

Всеки кандидат-студент може да се яви на единен приемен изпит (ЕПИ) и на тест по чужд език (ТЧЕ) на всяка от организираните предварителни сесии, както и на редовната сесия. Кандидат-студентът има право да се яви по един път на всеки изпит ЕПИ с различен трети модул на всяка от обявените сесии.

При образуването на състезателния бал се взема най-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена.

С резултатите от предварителните изпити кандидат-студентите участват в класиране, само ако отговарят на условията за кандидатстване и подадат документи за класирането в определените срокове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *