Путин пак разяснява – Русия не започнала войната, а се опитва да я спре

Русия не е започнала военни действия в Украйна, а се опитва да ги спре. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с представители на авиационната индустрия, съобщава ТАСС.

Той подчерта, че военните действия продължават от 2014 г.

„Бих искал да го кажа още веднъж: ние не сме започнали никакви военни действия, ние се опитваме да ги прекратим. Тези военни действия бяха започнати от украинските националисти и тези, които ги подкрепиха през 2014 г., когато беше извършен превратът; така започна всичко, след това последваха събитията в Крим и в Донбас“, представи своята версия на събитията държавният глава.

Путин изтъкна, че Киев е започнал войната срещу Донбас през 2014 г. и в нарушение на всички споразумения и задължения на практика е блокирал региона.

„Срещу тях (Донбас – б.р.) е използвана тежка военна техника, водени са големи военни действия“, отбеляза той. „Тогава започнаха войната. Тя продължи осем години и имаше за цел да изтреби хората, които живеят там и се чувстват кръвно обвързани с Русия, руската култура и руския език. Колко дълго можехме да го търпим?„.

 

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *