Радо Янков остана седми в паралелния слалом на Световното в Бакуриани

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков завърши на седмо място в паралелния слалом на Световното първенство в Бакуриани (Грузия).

33-годишният Янков отпадна на четвъртфиналите, като изостана само с 10 стотни от австриеца Фабиан Обман. Българинът, който този караше по по-бавното червено трасе, водеше в горната част на пистата, но съперникът му навакса изоставането и го изпревари с малко на финала.

Янков се представи отлично в осминафиналите, като елиминира олимпийския вицешампион от Сочи 2014 Жан Кошир от Словения. Българинът, който се спусна по синьото трасе, изоставаше на първата контрола с 24 стотни, но кара много по-ритмично в долната половина на трасето, докато словенецът направи грешки и изостана с 1:38 секунда.

В квалификациите Янков даде седми резултат с 1:13.55 минута, като остана само на 6 десети от секундата от най-бързия – Андреас Промегер (Австрия), световен вицешампион от Рогла 2021. Българинът за четвърти път в кариерата си попада в Топ 8 на Световно първенство.

Световен шампион за трети път в кариерата си стана 42-годишният австриец Андреас Промегер, който на финала победи с 44 стотни сънародника си Арвид Аунер. Трети остана канадецът арно Годе, който завърши в малкия финал преди Фабиан Обман и не позволи възможността на подиума да са само австрийци.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *