Стефанов: Имаме безкрайно талантливи деца, на които не се дава шанс

„Дано по-скоро ние българите се отърсим от тази чуждопоклонническа зараза и разберем, че ако искаме да има славна България, и да има нови радости за всички нас, феновете на цяла България, ние трябва да гледаме в нашето стадо, защото имаме безкрайно талантливи деца, на които не се дава шанс, а се пробутват някакъв чужденци заради мениджърски или треньорски интереси“. Това обяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов на пресконференция в Пресклуб България преди началото на втория дял на първенството.

Стефанов отправи критика към Левски, че тимът е избрал да проведе зимната си подготовка в Дубай, въпреки че има сериозни финансови затруднения. „Уважавам много Станимир (Стоилов), само че ако Левски беше Лудогорец или клуб, който може да си позволи всичкото това нещо – окей. Когато си на изкуствено дишане и ако не са феновете, ти не можеш да продължиш, и дължиш десетки милиони на държавата, аз лично нито бих отишъл в Дубай на подготовка, нито бих задържал еди-кой си и еди-кой си. Те продадоха най-добрия си футболист, за кои други говорят не знам. Аз си спомням Левски на Гунди, Сашо Костов, Соколето, помня Левски на Наско, Боби и Гибона. Сваляш шапка на този Левски. Това, което гледам сега, не е нито Левски, нито ЦСКА, това е едно подобие на Лудогорец, които събират хикс футболисти от кол и въже и ги правим едва ли не национални герои“, каза Стефанов.

Босът на „белите“ коментира и ситуацията със стадионите в Пловдив, чиято реновация дълго време не може да бъде завършена. „Знаеш ли колко малко ме интересува Пловдив? Пловдив кацнаха на гребена на вълната, хванаха Борисов и той им даде някакви пари. Ако на Славия дадат 37 милиона лева, аз пред всички се подписвам, че за една година ще направя такъв китен стадион, че просто ще пеем. Всичко е до това как се управляват средствата. 37 милиона… както се дават на Ботев и Локомотив, че Пирин, Славия, Локомотив, Берое – хайде Берое бяха на социалистическо угояване 10-15 години. Ама Спартак Варна, Черно море, Ботев Враца, Етър – ние не сме ли хора? Не може за един да има, за друг да няма“.

Стефанов изказа мнението си и по темата за нов Национален стадион. „Трябва да бъде в София. Какво значи Национален стадион в Чешнегирово или Хасково? Когато идват националните отбори, кацат в София, няма да кацнат в Разград. Не е мястото на Националния стадион в Пловдив, Варна или Пазарджик, всички национални стадиони са в столицата“.

В първия си официален мач за новата година Славия ще посрещне Пирин в понеделник, 13-ти февруари, от 17:00 часа. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *