УНСС ще партнира на езикови училища „ИНТЕЛЕКТ“ за провеждане на националното езиково състезание „INTELLECTICA“

На среща в Университета за нацинално и световно стапанство между ректора проф. д-р Димитър Димитров, Ваня Ананиева, основател и ръководител на езикови училища „Интелект“ и доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“, беше договорено УНСС да бъде официален и ексклузивен образователен партньор за провеждането на седмото издание на Националното езиково състезание Intellectica“ (https://www.intellectica.bg/), в което могат да участват ученици от частни и държавни училища, изучаващи английски и немски език.

Форматът на състезанието включва създаване на есе, лексико-граматичен тест и устно събеседване . В оценяването на писмените и устните езикови умения на участниците ще се включат и преподаватели по английски и немски език от катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“.

Първенците от категорията 11–12 клас ще бъдат приемани преференциално без да полагат изпит по английски или немски в специалностите “Международни отношения“, “Международни икономически отношения“, “Европейска икономика и политика“, “Политология“, Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на английски език, Бизнес икономика с преподаване на английски език (съвместна програма), Бизнес информатика и комуникации с преподаване на английски език, Икономика с преподаване на английски език, Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език, Международни икономически отношения с преподаване на английски език, Финанси и счетоводство с преподаване на английски език.

С това партньорство УНСС и Езикови училища „Интелект“ слагат началото и на други бъдещи съвместни инициативи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *