Устойчивост, иновации и средиземноморски дизайн представя Roca на ISH2023

От 13 до 17 март 2023 г. Roca ще представи най-новите си колекции за баня, продуктови иновации и иновативни технологии в рамките на ISH Франкфурт – водещото световно търговско изложение за ОВК (отопление, вентилация и климатизация) и вода. Продуктите на Roca могат да бъдат разгледани в зала 3.1, щанд C69.

За това първо издание след Covid пандемията Roca си сътрудничи с испанското архитектурно студио Mesura, за да създаде щанд, вдъхновен от средиземноморската светлина и архитектура.

Дизайнът на базираното в Барселона студио отразява ангажимента на Roca към нейното индустриално лидерство и средиземноморски произход на бранда, както и основните ценности на компанията, като същевременно представя пълния спектър от нови решения за баня.

Дизайнът на Mesura е вдъхновен от някои от емблематичните архитекти на Барселона от ХХ век и техния начин на използване на светлина, прости материали и  архитектурни решения.

 

Най-новите колекции и иновации на Roca са изложени около централен вътрешен двор, напомнящ типичния „площад“, където посетителите могат да се срещнат и общуват.

Щорите, друг съществен елемент на средиземноморската архитектура, играят важна роля в дизайна на щанда. Подредени са по такъв начин, че да позволяват на посетителите да зърнат продуктите на Roca отвън, като същевременно създават интимна атмосфера отвътре с играта на светлината.

На изложението ISH 2023 Roca ще представи за първи път своите нови колекции за баня, пресъздаващи средиземноморската естетика и дизайн

Посетителите във Франкфурт ще бъдат първите, докоснали се до най-новата колекция Tura на Roca, дело на каталунския дизайнер Андреу Карула. Това е ексклузивна колекция за баня с хармоничен дизайн, който обединява обем и празни пространства и внимателно балансира сенките и светлината.

Интересен акцент в представянето на Roca ще бъде новата, цветна и оригинална колекция смесители Nu, проектирана от студио Inma Bermudez. Смесителите Nu се предлагат в комбинация от форми и цветове, за да развихрят въображението и направят пространство в банята по-персонализирано.

Специално място на щанда на Roca е отредено за Колекцията Ona

Ona е универсална и функционална колекция за баня, която ще бъде представена за първи път на ISH. Тя е типично средиземноморска и въплъщава философията на простотата с меки форми и чисти линии. Веднага след ISH2023, почитателите на дизайна в България ще могат да разгледат новите продукти от колекцията Ona и в корпоративния изложбен център на Roca за Балканите – Експо Баня София, на бул. Мария Луиза 16 в столицата.

„Трите нови колекции Ona, Tura и Nu представляват последователното по-нататъшно развитие на марката Roca. Обогатяваме тази средиземноморска естетика с новаторски иновации и най-новите технологии за интелигентни бани. На тазгодишното издание на ISH ние даваме възможност на посетителите да се запознаят с бъдещето на банята“, коментира Марк Виардо, директор „Корпоративен маркетинг и дизайн“ в Roca Group.

Ангажираност към технологиите:

Smart тоалетни

Интелигентната тоалетна In-Wash Insignia е само един от примерите за отдадеността на Roca към иновациите и най-съвременните технологии. В допълненение към разнообразните си  впечатляващи функции, тази  smart тоалетна разполага с нова технология за сушене с насочена въздушна струя (използваща т.нар. Coanda ефект) и може да бъде свързана с Roca Connect чрез мобилно приложение.

Универсален дизайн и решенията без ограничения същи са в полезрението на Roca. Компанията ще представи гамата Access на тазгодишното издание на ISH и ще представи бъдещи решения по отношение на мониторинга на здравето на застаряващото общество.

Обзавеждане за баня

Мебелите могат напълно да преобразят външния вид и усещането в банята, като добавят функционалност, ред и практичност. Като водещ европейски производител на мебели за баня, Roca с гордост ще покаже седем нови колекции мебели на Messe Frankfurt.

Сътрудничество между Armani и Roca и дизайнерска колекция на Ruy Ohtake

Успешното в световен мащаб сътрудничество между Armani и Roca също ще бъде почетено: холистично проектираната баня premium е намерила място в много международни хотелски и архитектурни проекти и ще бъде показана в своята цялост на ISH.

Органичните умивалници на бразилския архитект Руй Отаке предизвикаха истински фурор в света на дизайна, вдъхновявайки продуктови решения за планиране на бани, ориентирани към дизайна.

Roca е компания, която се занимава с проектиране, производство и продажба на продукти за баня в сферата на архитектурата, строителството и интериорния дизайн. Основана през 1917 г., тя съчетава традициите и знанията си със стремеж към иновации и внимание към околната среда, за да отговори на изискванията на клиентите и да допринесе за подобряване на благосъстоянието на обществото.

С устойчивост, като ключов елемент във всички свои производствени процеси и с ангажираност да осигури по-добра планета за бъдещите поколения, Roca прилага тази философия в 170-те страни, в които работи, и в своите 76 фабрики, предавайки я ежедневно на своите над 21 000 служители.

Семейното предприятие е пазарен лидер в Европа, Латинска Америка и Индия. Освен това има значително присъствие в Китай и останалите части на Азия, Близкия изток, Австралия и Африка. В резултат на това Roca е световен лидер в своя сектор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *