БНР е издател и продуцент на дебютния албум на Петя Панева

Впечатляващата музикална колекция, озаглавена „Петя Панева с Оркестъра за народна музика на БНР“, включва девет великолепни песни, записани с едни от най-добрите български инструменталисти и аранжирани от композиторите Георги Андреев, Костадин Генчев и Димитър Христов.

Доброто познанство между Оркестъра за народна музика на БНР и Петя Панева не е от днес, нито от вчера. То е отражение от бдителния поглед на състава и неговия диригент Димитър Христов през годините към младата генерация изпълнители, сред които безспорно се откроява възхитителната Петя Панева. В поредната им среща, албумен дебют за певицата, ясно се долавя зрялото майсторство между равностойни колеги. Музиката, въплътила искреното им общуване, е сладкодумен разказвач на истории.

Една след друга се сменят деветте звукови картини, разкриващи богатата душевност на солист, диригент, композитор и оркестър. Дебютният албум на Петя Панева с ОНМ на БНР е не просто музикален продукт, а изживяване, от което струи обич, талант, посветеност, вдъхновение, майсторство – резултат от неповторимата симбиоза между виртуозните музиканти с поглед на откриватели и пазители на добрите традиции и един от диамантите във вокалното фолклорно изкуство.

 

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *