БСП – „Връбница“ подкрепи протест на граждани срещу нов строеж в „Обеля“-1

/КРОСС/ БСП – „Връбница“ подкрепи протест на граждани в „Обеля“-1 срещу планиран нов строеж в междублоково пространство. Започналата изкопна дейност се намира между блоковете с номера 112, 113 и 114. Гражданите припомниха, че на същото място през 2015-та година вече беше правен опит за строеж на сграда. Благодарение на будната съвест на жителите в квартала и с помощта на общински съветници от БСП обаче незаконният строеж тогава беше спрян. Сега започва поредната тяхна битка за спасяване на терена от застрояване.

„Проблемът с презастрояването в София е много голям и е крайно време да бъде намерено решение, коментира Станислав Младенов, член на Изпълнителното бюро на БСП – София и председател на организацията на социалистите в район „Връбница“. – Ако не бъдат взети сериозни мерки, скоро няма да остане свободно пространство в жилищните комплекси. В крайна сметка, това безразборно уплътняване на кварталите не е от полза на никого. София трябва да се развива навън, а не навътре. БСП от години се бори заедно с гражданите, за да спре презастрояването и да запази нормалните условия за живот в жилищните комплекси. Затова отново сме при хората и ще помогнем с всички сили, за да предотвратим този пореден опит за покушение на зелени площи“.

По време на протеста гражданите се организираха и стартираха подписка срещу започналия строеж. Тя ще бъде входирана в районната администрация. Гражданите са категорични, че няма да се откажат и ще бранят докрай междублоковото пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *