Йорданка Фандъкова: Хората са най-ценният ресурс за всяка една сфера

„Вярвам, че най-добрата инвестиция във време на  криза е инвестицията в хората, в тяхната подготовка, възнаграждения, здравни грижи и условия на труд. Хората са най-ценният ресурс за всяка една сфера и това се вижда особено ясно днес, когато в много области липсват подготвени кадри.“ Това каза пред делегатите на единадесетия конгрес на КТ „Подкрепа“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя благодари на социалните партньори за трудния, но активен диалог. „През последните 14 години, в които съм кмет на София, заедно с вас и с другите социални партньори променяме града – трудно, но устойчиво и сигурно“ – добави тя. И припомни, че по данни на статистиката средната работна заплата през това време е нараснала „в пъти“, но през последната година и половина инфлацията е започнала да изяжда „постигнатия ръст“.

„Като кмет на София искам да ви благодаря за активния, изключително труден, но успешен социален диалог, който имаме и благодарение на който намираме решения, за да можем да предоставяме жизненоважни за града услуги и да развиваме транспорта, здравеопазването, образованието, културата и социалната дейност“ – каза още Фандъкова.  Кметът подчерта, че хората, така както бизнесът и институциите, се нуждаят от сигурност, стабилност и предвидимост, за да  могат да  планират своите разходи и ежедневие.

Единадесетият конгрес на КТ “Подкрепа“ се провежда в НДК и съвпада с 34-та годишнина от създаването на синдиката. На откриването на форума присъстваха президентът на Българя Румен Радев, министър-председателят Гълъб Донев, президентът на КНСБ  Пламен Димитров,  министри и представители на работодателски организации.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *