Кръстанов, Бахаров и Пеев с премиера по текстове на Удхаус

Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев влизат в нова пиеса по текстове на П. Г. Удхаус. Премиерата на „Джийвс и Устър в Пределно неясно“ ще бъде в София на 22 февруари в „Theatro отсам канала“, научи ДУМА от Татяна Павлова, Артвент. След успеха на „Отчаяни съпрузи“ това е втора пиеса, която събира тримата актьори на театралната сцена.

Емблематичните герои на легендарния англо-американски комедиограф Удхаус влизат в каскада от превъплъщения, драматизирани от братя Гудейл. Безпределните Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев повдигат неясната завеса на театралното задкулисие в едно лудо джентълменско надиграване. Трима актьори в 12 роли преследват една крава в полукриминално любовно судоку с политическо намигване. И всичко това – на ръба на провала.

Сюжетът се завърта около решението на Бърти Устър да постави моноспектакъл, в който да разкаже скорошните си преживявания в една селска къща. Преди да открие собственото си шоу обаче, осъзнава, че има нужда от помощ, а тя, естествено, идва в лицето на неговия верен иконом Джийвс. Към подготовката на спектакъла се включва и икономът на лелята на Устър – Сепингс. Проблемите обаче възникват на всяко ниво и идват от всяка посока. Историите се оплитат, а интригите стават толкова дебели, че Устър, който е щастлив ерген, е поставен под заплахата да трябва да се ожени за кандидатка, която крайно не харесва.

„Джийвс и Устър в Пределно неясно“ е театрална терапия, забъркана от режисьора Валентин Ганев в сценичната среда на Красимир Вълканов, под звуците на Слав Бистрев и през чудесния превод на Радослав Петкашев.

Тази типично британска комедия поставя тримата актьори в поредица граничещи с нелепост ситуации. Пиесата е изобретателна и забързана с емблематичното двойно действие на Удхаус. Спектакълът е носител на наградата „Оливие“ за „Най-добра нова комедия“ за 2014 г.

В лондонския „Уест Енд“ пиесата е поставяна с изключителен актьорски състав. Историите на Джийвс и Устър влизат и в сериал с участието на Хю Лори и Стивън Фрай през 90-те.

След софийската премиера пиесата ще бъде изиграна за първи път и в Бургас, Варна и Стара Загора.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *