Поредно признание за кмета на Ловеч Корнелия Маринова

Women Leaders Awards 2023 ще  отличи лидерите в местната власт

Един от най-успешните кметове в България – Корнелия Маринова, която втори мандат е начело на една от най-бързо развиващите се общини на Балканите – Ловеч, е финалист за  международния женски форум  Women Leaders Awards 2023, съобщава   агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Най-успешните жени-лидери в бизнеса, в местната власт и в дипломацията ще бъдат отличени от по време на церемонията,  организирана от   Global Industrial Leaders. Г ала-финалът ще се проведе на 10.03. 2023 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Корнелия Маринова успешно реализира и трети мандат като заместник-член в българската делегация в Европейския комитет на регионите, с решение на Министерският съвет на Република България. Участва в Комисията по гражданство, управление, институционални въпроси и външни работи (CIVEX).
Във втория си мандат като заместник-член на Европейския комитет на регионите Корнелия Маринова участва в Комисия по икономическа политика (ECON) и Комисия по околна среда, изменение на климата и енергетика (ENVE).
Била е народен представител в XLII народно събрание от ПП ГЕРБ от 11-МИР Ловеч, а като народен представител  в XLIII народно събрание е зам.-председател на Комисията по образование и наука и член на Комисията по околната среда и водите. Заместник-председател на Парламентарната асамблея по франкофония в XLIII народно събрание.
От 2015 г. Корнелия Маринова е председател на Комисията по европейски фондове, национални и международни програми и проекти на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), както и активен член на Постоянната комисия по местно самоуправление, икономическа политика и туризъм.
Зам.-председател е на Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“. От 17.09.2020 г. е член на Регионален съвет за развитие (РСР) за Северозападен район за планиране (СЗР).
На 10.10.2020 г. на XVI Общо събрание на Асоциацията на българските градове и региони, Корнелия Маринова е избрана за член на Управителния съвет.
Председател на Общински комитет „Васил Левски“ – Ловеч. Член на УС на Фондация „Васил Левски“, член на УС на Общобългарски комитет „Васил Левски“, както и на „Сдружението на възрожденските градове“.
Носител е на престижните награди – Почетен плакет на Народното събрание 2017 г., Почетен плакет „130 г. Учредително народно събрание“ 2012 г., Почетен плакет „140 г. Учредително народно събрание“ 2019 г. и Почетен плакет на Министерството на вътрешните работи 2020 г.
Корнелия Маринова е магистър по биология и химия от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, има и професионална квалификация по управление на средното образование в СУ „Св. Климент Охридски“.

Линк към събитието: 
Снимки Личен архив 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *