Христо Стоичков навършва 57 години

/КРОСС/ Христо Стоичков празнува рожден ден днес. Най-големият български футболист навършва 57 години. Камата е роден на 8 февруари 1966 година в Пловдив. Към световния футбол се изстрелва мощно от ЦСКА, където заиграва през сезон 1984/1985 г. За армейците Стоичков има общо 184 мача и 121 гола, като през 1990-а печели „Златната обувка“ на Европа и се превръща в идол на всички привърженици на „червените“, отбелязва Спортал.бг

Стоичков е единственият българин участвал в мача за 50-годишнината на Пеле и в бенефиса на Диего Марадона. През 2004-а Ицо се заема с треньорството, като поема националния отбор след европейското в Португалия.

Той е близо до класиране на „лъвовете“ за Мондиал 2006, а през 2007 година напуска своя пост. След това води Селта, Мамелъди Съндаунс, Литекс и за кратко ЦСКА.

От десет години единственият българин избиран за най-добър футболист на Европа е телевизионен журналист в Маями. През 2016 г. Стоичков става съсобственик в ЦСКА – София заедно с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *