Адвокат Елена Костова – Петкова спасява местност Клептуза

Обществено значими казуси ангажират адвокат Елена Костова – Петкова през цялата й кариера, с което тя се нареди до финалистите за   златните статуетки на  международния женски форум Women Leaders Awards 2023,   съобщава    агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън. 
Най-успешните жени-лидери в бизнеса, в местната власт, в дипломацията и в културата ще бъдат отличени от ц еремонията, организирана от Global Industrial Leaders.  Тя ще се проведе на 10.03. 2023 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.
Сред последните значими казуси, по които работи адвокат Петкова, е скандалната заповед на Министъра на околната среда и водите от 22.11.2022 г., с която от територията на защитена местност ”Клептуза” е изключен самият карстов извор Клептуза, дал името на защитената местност.
„Избрах за своя житейска максима мотото на „бащата” на съвременното право – римският юрист Домиций Улпиан, който казва: ”Повелите на правота са тия – да живеем честно, да не вредим никому, всекиму да отдаваме заслуженото!“ („Honeste vivere, alterum non lesdere, suum cuique tribuere!”)“, допълва адвокат Елена Костова.
Тя има в практиката си плеяда интригуващи казуси, които са „в комплект” със също толкова интересни доверители – хора от различни националности и религии, допринесли за професионалното й развитие.

„Професията на адвокат избрах съвсем тенденциозно, тъй като считам себе си за кармично обременена да защитавам угнетените“, споделя адвокатката.
Завършила е право в Юридическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски” – София.
Стартирала е своята кариера като Главен юрисконсулт на „Оловно-Цинков комплекс” Кърджали. От 2014 г. е практикуващ адвокат. Съдружник в Адвокатско дружество „Д-р Петков, Проданов и партньори“.
Медиатор, вписана в Единния регистър на медиаторите при Министерство на правосъдието под № 20171208008
Практикува в сферата на гражданско право (вещно, семейно, наследствено, трудово право; търговско и облигационно право; данъчно и осигурително право; защита на лица пострадали от домашно насилие).
Член е на Ротари клуб Пазарджик – Бесапара (два пъти президент на клуба – 2010-2011; 2019-2020);
Член на Управителния съвет на СНЦ „Памет за 1913”;
Член на Управителния съвет на СНЦ „ Българо-Виетнамска търговско-промишлена камара”
Омъжена е, има две дъщери.

 Всички гости на събитието ще получат подаръци от генералния спонсор на събитието – лидерът в   производството на хотелска козметика и на миещи  препарати   фирма „Перилис Трейдинг“, нашумяла с   иновативните почистващи продукти с полезни бактерии.
Официален автомобилен партньор на събитието е Порше София Изток – оторизиран дилър на Volkswagen.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *