Алберт Попов с подобаващ финал на най-силния си сезон в Световната купа

Очаквано Алберт Попов направи запомнящ се финал в слалома за Световната купа. На писта „Авет“ в Солдеу (Андора) най-добрият ни алпиец бе девети след първия манш в състезанието, което се проведе при пролетни температури.
Във финалното спускане Алберт отново кара силно и завърши 12-ти, което е най-доброто му класиране на тази писта в Солдеу.
Победител е Рамон Ценхойзерн (Швейц), а втория Лукас Бротен (Нор) спечели за първи път малката купа в слалома. В генералното подреждане за СК в дисциплината Алберт Завърши на рекордното 15-то място с рекордните за кариерата си 182 точки, спечелени само в един сезон. През февруари тази година Алберт за първи път се качи на подиума в слалом за СК, като зае трето място в Палисейдс/Тахо (САЩ). От общо 10 старта за Световната купа той завърши два пъти в топ 10 и общо 6 в топ 15, а веднъж бе 21-ви.
Да подкрепят Попов на финалите днес бяха президентът на БФСки Цеко Минев, неговият заместник Георги Бобев, както и посланикът ни за Испания и Андора Алексей Андреев, който бе донесъл огромен български флаг.