Александрина Монева: „Восъколеенето може да преобърне целият свят на човек, стига да е готов да вникне в себе си и да приеме препоръките“

Дарбата не се краде, не се дава даром и не на всеки. Голяма отговорност се изисква както към самият себе си, така и към околните, когато прилагаш дадените ти способности. Само човек, който наистина ги има, знае през какво е преминал, за да ги усъвършенства и каква цена е платил за това. Може би и поради тази причина, истински надарените хора са малко по-затворени, по-трудно допускат някой до сърцето си и изглеждат привидно сприхави. Това просто е защитна реакция. Не на всеки може да обясниш, че още от дете виждаш събитията, които ще се случат, че можеш да говориш с починали и същевременно, че си напълно нормален човек като всички останали и имаш своите страхове, чувства и емоции. Днес ще ви представим един изключителен професионалист и страшно добър човек. Много нежна и красива млада жена. С усмивка на лице си спомня за всички препядствия, през които е преминала, за да се усъвършенства. Това е Александрина Монева. Тя ще ни разкаже какво представлява восъколеенето, с какво е по-различно от ленеенето на куршум, какво представляват магиите и енергийното изчистване. Ще поговорим за пътят към духовното…

Целта на интервюто не е да се популяризира самият човек, а да накара хората да се замислят за доброто и човешкото, да се обърне внимание на проблемите и да накара читателите да не спират да търсят духовната страна на нещата и да знаят, че много често решенията са именно в тях самите. Поради тази причина и няма да качим снимка на Александрина.

– Все повече хора започват да се обръщат към духовното и да търсят себе си, на какво се дължи това според вас?

– Това е един процес, който най-точно се определя с ерата на Водолея. Промяната идва от вътре на вън. Навлизането на технологиите ни дава шанс, за бърза и достъпна информация. Човек винаги е в търсене и преодкриване на себе си. А когато получаваш информация, започваш и все повече да се замисляш на неща, които преди не са ти правили впечатление. Интуицията ни също става по силна и все по често се вслушваме в нея. В тази ера ще бъдем принудени да се обръщаме към себе си, към вътрешния си свят и ще лекуваме както своите емоционални травми, така и на рода.

Възможно ли е човек да смени фокуса и от невярващ да се превърне във вярващ и как се случва това?

Всичко е възможно! Най-често човек се обръща към духовното, когато претърпи сериозна житейска драма или трагедия. Според опитът ми, мога да кажа че първото пробуждане е когато се зададете въпроса: „Защо на мен“ или „Защо вселената е несправедлива?“. Това започва да те кара да търсиш отговори и със знанията, които придобиваш, започваш да приемаш и невидимия свят около нас. Разбира се има хората, които остават само с повърхностно задаване на въпросите, без да търсят отговори. Тъй наречените чудеса, също отварят съзнанието ти за невидимия духовен свят. Тези чудеса, за които говоря, са тези, които отварят очите на човек и му показват, че живота започва да се подрежда и да въври към по добро.

Когато човек преживее някакъв инцидент или драма в живота си, тогава започва да се обръща към духовното.

– Бихте ли ни разказали какво представлява восъколеенето и с какво е по-различно от леенето на куршум?

Аз съм на мнението, че всичко е до силата на практикуващия. Всеки един инструмент е помощно средство. Това средство действа като капсула, в която прехвърляш отрицателната енергия, която действа по негативен начин на човека. Моето средство е восъка, който е чист природен продукт. Восъколеенето представлява ритуал, от който прехвърляш отрицателната енергия на човека във восъка. Восъкът е един инструмент. Този инструмент действа така, че ти взимаш отрицателната, негативната и чуждата енергия и я вкарваш във восъка като слово тази енергия. Във вселената няма нищо, което да е в празнотата. Всичко е енергия и когато ние взимаме отрицателната енергия и я поставяме един вид в капсулата, тогава я заместваме с положителна и чиста енергия. Така че восъкът действа не само при страхове, действа за придобити отрицателни емоции, за замърсявания на енергийните ни тела. Ако замърсяването е в голяма степен и не е изчистено на време, човек може дори да се разболее или самият той да започне да излъчва отрицателна енергия и да предизвиква негативни събития.

– Спасявали сте не един и два човешки живота с восъколеене, как се случва и на всеки ли може да се помогне?

– Всеки би разбрал различно въпроса. Аз не бих се определила като спасител или лечител. Работата винаги зависи от много фактори и това е индивидуален процес. Ако човек има вид кармично заболяване, примерно, там не може да се направи много. Ако е енергийно замърсен, с изчистването на енергетиката започва и възобновителен процес, което разбира се усеща на физическо ниво. Понякога е необходимо и съвместна работа със специалисти, когато има здравословен проблем, емоционален и т.н. Всеки един човек е цяла вселена и няма еднозначна рецепта.

– Восъколеенето помага ли на хора, които не вярват в него?

Разбира се. Дори при по скептични понякога ми е по лесно, защото нямат очаквания и виждат и усещат резултати, без да го отдават на автосугестията. Често се шегувам, че не е нужно да вярват в мен, по важно е да вярват на Висшия ни управник. Той определя, негова е последната дума, а аз съм само един проводник. Дали вярваш или не,те принципите си остават еднакви. Същото е като електричеството-не го виждаме, може изобщо да не разбираме как работи, но на практика то съществува и ежедневно го използваме. Единственото като полза е, че когато ти имат доверие, се работи по-лесно и не ти е необходимо да се сблъскваш с бариери.

– Защо е опасно да се практикуват тези неща от хора, които нямат дарба, а са ходили просто на някакъв курс?

Защото има определени правила, които трябва да се следват. За съжаление масовите курсове, рядко ще те научат за отрицателните ефекти и как да да се справяш правилно. Първо човек, който твърди, че е стигнал до някаква степен на духовност, трябва да притежава и мъдрост. Знанието не се предоставя така лесно, защото то винаги може да се използва и в отрицателен аспект. Това е първият фактор, който подсказва, че тези курсове са повърхности. Сигурно ще засегна много, правещи подобни курсове, но истината е това. Невежеството няма да те оправдае и затова ще си платиш цената. Другото и не маловажни нещо, че ти като проводник даваш и получаваш енергия. Когато работиш с друг човек, неговата енергия преминава през теб. Ако ти не успееш да я обработиш и трансформираш, тя започва да създава проблеми на теб самия. Има още ред пакости, които можеш да свършиш, без дори да знаеш, че си го направил. Така например имам много хора, които самите те работят с енергия, но не могат на себе си да помогнат и се налага аз да ги изчистя,защото не са обработили достатъчно чуждата енергия. Не съм против знанието, напротив винаги насърчавам то да се придобива. Но това знание трябва да се премисля и не всичко да се взима като чиста монета, особено ако се приложи и на практика. Този, който има нужния потенциал, ще намери своето развитие. Този процес е бавен и изисква, освен знания, придобиване и на определени лични качества, дисциплина и възприемане за света.

– Как може човек да разпознае има ли нужда от енергийно изчистване?

Човек сам усеща кога трябва да се изчисти, тялото си показва, както когато знаем, че трябва да се изкъпем. Факторите са много, примерно когато има силен стрес или уплаха, е хубаво човек да не задържа това в себе си, а да потърси помощ и да се изчисти. Когато се чувстваме объркани и ясната мисъл ни убива. При усещане на нервност и тревожност. При отрицателни мисли, емоции, събития, които са повече от нормалното за нашия живот. Самото траене на изчистване от восъка трае 21 дни, през които се сменя енергията в даден човек. При повечето случай се наблюдава веднага усещане за спокойствие. А при други хора се усеща лечебна криза,която преминава бързо.

– Ако човек открие, че има дадена дарба, как може да я развие и може ли да избяга от нея, така че да не се проявява?

Смятам, че имаме много малка свободна воля относно тези неща и няма как човек да избяга от дарбата си и искаш и не искаш ти го развиваш. Въпросът е до каква степен човек е узрял и как иска да го използва – дали професионално и да помага на хората или да го прави само с близки и познати. Това зависи и от знанията на дадения човек. Дарбата се развива и усъвършенства с годините, няма как да изкараш един курс и ето вече имаш дарба. Човек или я носи в себе си или не. В началото човек е неуверен, случва му се да си задава въпроса дали не полудява. Разликата обаче между човек, който получава дадена информация и човек, който е психично болен е много голяма и най-големият фактор е, че лудият не осъзнава, че е луд. Затова най-важната бариера е човек да прескочи своята неувереност. Но когато проследиш резултата при даден човек, тогава разбираш, че си бил прав и започваш да вярваш в дарбата си.

Истина ли е твърдението, че когато усъвършенстваш дарбата си, винаги ти се дава друга по-силна дарба и не можеш да си останеш на първоначалното ниво?

– Да, категорично, да. Винаги се развиваш и няма как да го избегнеш това нещо. За да има дарба някой, той трябва да има определени личностни качества и да е на правилния път. Ако не се развива човек, то с времето ще започне да губи дарбата си, да не я усеща така силно.

– Съществуват ли наистина магиите, какво представляват, всеки ли може да прави, да го хване, може ли човек сам да се изчисти, ако има, как се разпознава дали има и ако не вярва в тях, може ли да го хване магия?

Магията си е цяла наука. Най-общо казано това е кодирана информация, която се насочва към определен човек или рода му (родовите проклятията), въздейства на мисловния или емоционален заряд. Доста често се използва предмет, който е зареден с определена кодирана енергия (в зависимост от крайната цел) има и вид захранки, чрез които се извършват ритуали, а след това на човек се дава за да погълне под някаква форма. Това е най-разпространеното като метод. Именно затова често се поставят в домовете на хората. Това е нисшата магия, която от незнайни времена я е имало и е съсипала човешки съдби и животи. Всеки послужил си с нея и въздействал на свободната воля на човек, си плаща прекалено скъпо. Винаги има възмездие и се взима най-скъпото. Независимо дали вярваш или не, тя може да те стигне. Никой няма да дойде да те попита вярваш ли в магии, за да ти направя една.

Не е за подценяване и фактът, че има и хора, които умеят да въздействат само мисловно и да навреди чрез изпратената мисъл. За щастие тези хора са много малко.

Човек може и сам да се изчисти от направена магия, но затова се изисква голяма воля и знания, за да се случи. Може да ти се даде дори какво точно да направиш. Все пак всеки човек има висш закрилник, който е винаги до нас. Тук е момента да кажа също, че хората, които днес го правят, са прекалено малко. Повечето успят единствено да объркат или замърсят енергиите в човек. С тази тема доста се експонира напоследък и внушава на човек неща, които не са истина. Разбира се всичко опира до вземане на дивиденти. Но да не забравят хората, възползвали се от чуждото страдание, че и за тях ще има Висша справедливост!

– Защо според вас се случват всички тези природни катаклизми по света?

Водещите сили на света и земята са две – създаваща и разрушаваща. Няма как ние да построим едно ново начало, ако не сме разрушили старото. За жалост хората се развиват едва когато разрушаващите сили ги застигнат. Ето един прост пример, в държавата ни колко още хора има, на които им се повтаря за Османското робство и са негативно настроени към тях. Става силно земетресение в Турция и именно българите бяхме първите, които им оказаха помощ с чисто сърце и забравиха за всички минали неща. Така се сплотяват народите и се забравя миналото. За жалост винаги става чрез драмата и разрушенията.

– Как могат хората да станат по-добри и вярващи?

Повечето хора в днешно време са толкова заслепени от материалния свят, че трябва нещо да ги разтърси, за да тръгнат по друг път.

– Какво бихте посъветвали хората?

Недостатъкът на българина е, че е много неуверен. Бих насочила вниманието към това да върнем увереността на хората. Да не я търсим от вън, а да я намерят в себе си.

Автор : Сибила Кусева