Александър Симов, БСП: Джендър идеологията вече е в българските учебници, оставете децата на мира

„Ние стартираме референдум срещу джендър идеологията, виждаме какво се посипва в училищата.” Това заяви кандидатът за народен представител от “БСП за България“ Александър Симов в ефира на Нова нюз.

Симов се аргументира с цитат от учебник по „Човекът и природата”  за 6-ти клас: „Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол, някои обаче откриват, че имат предпочитание към собствения си пол или към индивиди от двата пола.”

„Отдавна предупреждаваме за това, все повече и повече пада възрастта, на която децата са подлагани на нещо подобно. Нека да ги оставим на мира, ще дойде времето, когато те сами ще се сблъскат с тези неща и ще направят своя избор”,  категоричен беше Симов.

Основен приоритет на БСП е и налагане на таван на цените на стоките от малката потребителска кошница. „Това трябва да е голямото решение.  Много хора казват, това е антипазарна мярка и няма да сработи, но ние трябва да се отървем от този пазарен „талибанизъм”. В крайна сметка виждаме, че в Гърция и Франция го въведоха като работеща мярка, при това инфлацията там е по-ниска”, обясни той.

По думите му инфлацията у нас при хранителните продукти минава 50%. „България спешно се нуждае от таван на цените като помощ на хората, които виждат как заплатата им стига за все по-малко неща. Те виждат, как миналата седмица са плащали за млечните продукти една цена, а днес вече с 15% по –висока”, посочи той.

„Спомняте ли си, когато четворната коалиция започна да управлява декември 2021 г., една от първите стъпки, която беше предприета е да се сложи таван на цените на тока? Тогава също се говореше, че след като бъде премахнат тавана ще последва увеличение.- оказа се, че не е вярно .Пазарът се беше успокоил.”, каза Симов във връзка с твърденията, че таванът на цените крие рискове.

„2020 година, когато дойде Ковид кризата ние бяхме политическата сила, която предложи закон срещу спекулата на храните. Тогава беше отхвърлен, но сега вече всеки вижда, че в България има спекула и с нея трябва да се справим. Ще предложим отново такъв закон”, допълни още той.

А след изборите той заяви, че от БСП ще говорят с всички, за да се състави редовно правителство. „Но първо ще се допитаме до членовете на партията с кого да се коалираме и подкрепим след вота на 2-ри април”,  заяви още той.

На финала Симов призова всички да подкрепят БСП с номер 1 в бюлетината.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *