Арт Галерия Капитан Немо с уникална по рода си арт работилница

В слънчевия Неделен следобед група деца се събраха в Арт Галерия Капитан Немо за уникална по рода си арт работилница. Темата на семинара беше стиймпънк.  Това е жанр в научната фантастика, който включва парни машини и викторианско изкуство.

Водени от местния художник и ентусиаст на стиймпънка, Капитан Немо, децата бяха въведени в света на стиймпънка чрез кратък урок по история и демонстрация на различни произведения на изкуството, вдъхновени от стиймпънка. След това на децата беше дадена възможност да създадат свои собствени стиймпънк шедьоври, използвайки различни артикули, включително бои, маркери и картон.


Децата с нетърпение се заеха с работа, обмисляха идеи за своите творби и се потапяха в света на стиймпънка. Някои избраха да създадат свои собствени стиймпънк герои, допълнени с очила, съоръжения и кожени якета. Други избраха по-абстрактни парчета, използвайки бои и текстури, за да придадат на своите произведения на изкуството винтидж усещане.

Бяха насърчавани да експериментират и да се забавляват със своите творения, като им напомни, че в изкуството няма правилни и грешни отговори. Също така подчерта важността на въображението и креативността, напомняйки на децата, че имат силата да вдъхнат живот на най-смелите си стиймпънк фантазии чрез своето изкуство.

С наближаването на края на работилницата децата с гордост показаха своите творби в стил стиймпънк, за да ги видят всички. Стаята беше изпълнена с усещане за постижение и общност, докато децата се възхищаваха на творенията на другите и споделяха истории за своите творчески процеси.


Детската работилница по стиймпънк имаше огромен успех, разпалвайки креативността и въображението на всички, които участваха. Това беше напомняне, че изкуството не е само форма на себеизразяване, но и начин да обединим хората и да ги вдъхновим да мечтаят.