Българската FlatAway набира 500 хил. евро в първоначален рунд

Основаната от българите Борис Павлов и Теодор Тодоров платформа за резервации на жилища FlatAway набира 500 хил. евро при предварителна оценка от 2,5 млн. евро в първоначален  рунд на финансиране.
Основен инвеститор е Eleven Ventures, подкрепил първия български еднорог Payhawk, а в рунда се включва и проптех фонда 3P1.
От утре частни инвеститори също ще могат да инвестират във FlatAway със суми от 2500 евро чрез SeedBlink, водещата платформа за съвместни инвестиции, чрез която вече набраха средства Dronamics, Alcatraz AI и QuarkXR.

Частните инвеститори, които притежават имоти ще могат да се възползват и от специална отстъпка от услугите на местния Flat Manager.
През 2023 г. FlatAway се отделя от Flat Manager София с помощта на PWC България, която консултира основателите като част от програмата Dare2Scale на международната предприемаческа организация Endeavor.
Целта на FlatAway е да се утвърди като платформа за резервации на имоти за хора, които пътуват по работа или работят, докато пътуват. Компанията предоставя над 400 жилища, професионално управлявани от 7-те франчайза на Flat Manager, които в момента работят под марката в България и Румъния.„Все повече работодатели предлагат възможност за дистанционна работа, за да привличат млади кадри. Бизнесът вече се адаптира към изискванията на новото поколение за повече гъвкавост и свобода, а мисията на FlatAway е да адаптира и жилищата“, коментира Борис Павлов, основател на FlatAway.

„Недвижимите имоти са по-консервативен сектор и предизвикателствата пред нас са много, но страхотният ни екип неведнъж е доказвал, че може да преодолее и най-неочакваните препятствия“, добавя той.

Екипът зад FlatAway създава най-голямата компания за управление на краткосрочни наеми в България и има дългогодишен опит в сферата на хотелиерството и недвижимите имоти. През февруари към компанията се присъединява и Екатерина Хаджипеткова – маркетинг експерт с над 10-годишен международен опит в компании като LVMH и Rocket Internet и бивш ръководител на Tinder за Италия и Франция.
Част от сумата от 500 хил. евро ще бъде използвана за разширяване на мрежата от франчайзи на FlatAway в градове, привличащи дигитални номади в ЦИЕ и Близкия изток.

Настоящи партньори на компанията са водещи консултантски фирми и банки, корпорации, технологични компании, посолства и международни организации.
Инвестицията ще подпомогне и технологичното усъвършенстване на платформата и пускането на нови уникални функционалности, като например възможността потребителите да заплащат един и същ наем всеки месец, но да живеят на различни места.
От утре 100 хил. евро от инвестиционния рунд ще бъдат предназначени за частни инвеститори в SeedBlink. Едно от ключовите предимства на SeedBlink е по-достъпната минимална инвестиция от 2500 евро, което позволява на повече хора да подпомогнат разрастването на FlatAway заедно с фондовете и при същите условия. Собствениците на имоти, които инвестират във FlatAway ще могат да се възползват и от специална отстъпка от услугите на местния Flat Manager. „Глобалната проптех индустрия е оценена на близо 17 млрд. евро през 2022 г., като се очаква да нарасне четирикратно през следващите 10 години. COVID-19 ускори трансформацията на работната среда и тя вече изисква нови алтернативи, а FlatAway е една от тях. Искрено вярваме в потенциала на FlatAway да се превърне в един от лидерите в отрасъла“, споделя Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *