Високо напрежение: знакови лица на зелените са извън листите на ПП-ДБ

Тома Белев и Борислав Сандов липсват от кандидат-депутатските листи на ПП-ДБ, а само един представител на „Зелено Движение“ е на избираема позиция.

 

Сериозно напрежение се е породило в Зелено Движение, част от Демократична България научи Еко Новини.

Причината за това – нито едно от знаковите лица на зелените не попада в кандидат-депутатските листи на новата коалиция Демократична България – Продължаваме промяната.

Дългогодишните им лидери, които в 48 Народно събрание не успяха да влязат като депутати, бивайки изместени с преференции, Тома Белев и Борислав Сандов, вече изобщо не са издигнати за кандидати.

Другите им представители като Албена Симеонова, известна с връзката си с английски терорист, и Владимир Милушев – уволненият шеф на парк Рила, разрешавал бракониерска сеч, при чието управление дългогодишен кадър се самоуби, са изместени на задни, неизбираеми позиции.

Най-голям удар за „истинските зелени“(както те се наричат) обаче е фактът, че единственият техен представител с реални шансове да влезе в парламента е Владислав Панев, за който от години се говори, че е натрапен при зелените от енергийното лоби и е известен факт, че групичката Тома Белев, Борислав Сандов, Петко Цветков, Петко Ковачев, Андрей Ковачев изобщо не го харесват. 

Във Фейсбук профилите на гореспоменатите личности вече могат да бъдат намерени призиви и заплахи за протести, както и различни негативни коментари по повод листите за кандидат депутати, насочени най-вече към Атанас Атанасов, Асен Василев и Даниел Лорер, но не липсват и такива по адрес на Панев.

Вероятно Панев е зеле-някаквият герой на Ковачев. 

Всъщност зелените са нарочили Василев, Атанасов и Лорер за основните виновници техните представители да не попадат в листите. В политическите среди мълвата е, че триото изобщо недолюбват зелените и трудно ги търпели.

За Асен Василев те били истински трън в очите, защото непрестанно създавали нови и нови пречки пред проектите му и ако зависи от него, те изобщо няма да са част от новата коалиция, но Кирил Петков, чийто баща е част от зелените, настоявал за разбирателство между двете страни.

Още повече скандалът с Александър Дунчев и неговото политическо самоубийство бил приет с усмивка от Василев.

Сред фанатичните зелени дори вече се е заговорило за излизане от Демократична България, но това едва ли ще се случи, тъй като на най-добрият им изборен резултат, в апогея на силите им, е 0.6%, което не е достатъчно дори за държавна субсидия, а в момента поне получават част, макар и малко, от субсидията на ДБ.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *