Горещи новини от Бритиш Еъруейз, отменят важни полети

Десетина дни преди великденските празници авиокомпанията „Бритиш Еъруейз“ (British Airways) обяви, че отменя около 32 полета дневно от и до лондонското летище „Хийтроу” поради планирана стачка, предаде АА.

Според съобщенията този ход на авиокомпанията е предприет, след като 1400 служители по сигурността на „Хийтроу“, които са членове на профсъюза Unite, обявиха, че ще напуснат поради продължаващия спор за заплащането.

Работниците на Терминал 5, който се използва от „Бритиш Еъруейз“, ще вземат участие в стачните действия и ще засегнат полетите по време на Великденските празници. Стачката ще започне на 31 март и ще продължи до 9 април.

„Летище „Хийтроу“ е виновно за грубо лицемерие. То изплаща заплати на своя изпълнителен директор и висши мениджъри, но работниците, които правят компанията успешна, получават заплати като бедняци“, заяви Шарън Греъм, генерален секретар на профсъюза Unite.

„За съжаление се наложи да направим малък брой корекции в разписанието си“, цитират доклади на „Бритиш Еъруейз“.

„Извинихме се на клиентите, чиито планове за пътуване са били засегнати, и им предложихме редица възможности, включително презаписване за нов полет с нас или с друга авиокомпания, или искане за пълно възстановяване на сумата.“

„Няма да позволим тези ненужни стачки да повлияят на трудно спечелените почивки на нашите пътници“, заяви говорител на летище „Хийтроу“.

Междувременно летището съобщи, че разполага с 1000 души допълнителен персонал, който да оказва съдействие на пътниците по време на великденската ваканция.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *