Ден на отворените врати се проведе в УНСС

При голям интерес от страна на средношколците се проведе Ден на отворените врати в УНСС.

Ректорското ръководство и преподаватели от университета посрещнаха  ученици от училища в София и страната. Най-активно в инициативата се включиха зрелостниците от Националната търговско-банкова гимназия и Националната финансово-стопанска гимназия в София, които са и училища членове на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), както  и 2 СУ „Емилиян Станев“.

В рамките на събитието беше открита Университетската седмица на книгата и средношколците имаха възможност да посетят щандовете с книги, както и да присъстват на някои от представянията.

проф. Димитър Димитров

По време на мероприятието в аула „Максима“ се проведе „Час на ректора“, където учениците имаха възможност да разберат от първо лице какво предлага най-големият бизнес университет в България и да получат отговори по всички интересуващите ги въпроси.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров представи своите заместници – проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебна дейност, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, главни секретари и преподаватели от различни катедри в УНСС.

Ректорът подчерта, че УНСС има 103 годишна история, а практическото обучение заема водещо място в програмите. „Университетът поддържа тесни контакти с работодателите и развива дългосрочни партньорства с бизнеса за провеждане на стажантски и менторски програми като развива студентското предприемачество“, каза проф. д-р Димитър Димитров и допълни, че студентите на УНСС имат възможност да реализират мобилност по програма „Еразъм+“, както и да станат част от елитната университетската мрежа ENGAGE.EU в партньорство с 9 водещи европейски университета в областта на икономиката и социалните науки. „Гордеем се с нашите възпитаници, които са част от бизнес елита и управлението на страната“, каза проф. Димитров.

Срещата приключи с дискусия за възможностите, които предлага университета и начините за прием.

Проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България и Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, представиха на средношколците ключови за УНСС места като зала „Тържествена“, Стартъп хъб и Учебна съдебна зала.